Konuralp pirincini tarlada inceledi

DÜZCE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ ESRA UZUN DÜZCE İLİNDE COĞRAFİ İŞARET ALMIŞ 14 ÜRÜNDEN BİRİ OLAN TARİHİ 1800'LÜ YILLARA DAYANMIŞ KONURALP PİRİNCİ ÜRETİM ALANLARINI İNCELEDİ.

Konuralp pirincini tarlada inceledi

DÜZCE(İHA) – Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun Düzce ilinde Coğrafi İşaret almış 14 üründen biri olan tarihi 1800’lü yıllara dayanmış Konuralp Pirinci üretim alanlarını inceledi.

Halk dilinde kasaba pirinci olarak anılan Konuralp Pirincinin tarihi 1800’lü yıllara dayanmakta. “Osmanlı Saray Mutfağının Pirinci" olarak adlandırılan Konuralp Pirinci, zamanının vazgeçilmez lezzet kaynaklarından biri olarak varlığını bugüne kadar sürdürmüş. Sertifikalı çeltik tohumu kullanılarak yaklaşık 2000 da alanda yetiştiriciliği yapılan Konuralp Pirinci üretim alanlarını ve İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi iş birliğinde kurulan çeltik kurutma tesisini inceleyen Esra Uzun, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gülden Ak ve çeltik üreticileri temsilcisi Halil Yılmaz eşlik etti.

Çeltik üreticileri temsilcisinden konuyla bilgi alan İl Müdürü Esra Uzun bereketli bir üretim sezonu olması temennisinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER