Muğla’da 15 gazeteci "Temel İtfaiyecilik Eğitimi" aldı

MUĞLA BASIN EMEKÇİLERİ PLATFORMU VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI İŞBİRLİĞİNDE İLDEKİ 15 GAZETECİYE “TEMEL İTFAİYECİLİK EĞİTİMİ” VERİLDİ.

Muğla’da 15 gazeteci "Temel İtfaiyecilik Eğitimi" aldı

Muğla Basın Emekçileri Platformu ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliğinde ildeki 15 gazeteciye “Temel İtfaiyecilik Eğitimi” verildi.

İtfaiye Daire Başkanlığı’nın 25 Eylül - 1 Ekim İtfaiye Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Basın Emekçileri Platformu ve İtfaiye Daire Başkanlığı arasında yapılan işbirliği ile 15 gazeteci “Temel İtfaiyecilik Eğitimi” aldı.

İtfaiye Daire Başkanlığı hizmet binası bahçesinde konusunda uzman personel tarafından gazetecilere hortum açma toplama, gaz yangınlarına müdahale, kuru kimyevi tozlu yangın söndürme cihazı kullanımı ve yüksek açı arama kurtarma eğitimleri teorik ve uygulamalı olarak gösterildi.

Eğitim ile olay yerinde itfaiye ekipleri ve basın mensuplarının uyumlu ve organize çalışmaları hedeflendi. Aynı zamanda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen eğitim sonunda başarılı olan gazetecilere sertifika verildi.

Basın Emekçileri Platformu Koordinatörü Esma Turan, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Karyağdı’ya eğitim dolayısıyla teşekkür ederek, hediye takdim etti.

Daire Başkanı Karyağdı, gazetecilere itfaiye teşkilatının Osmanlı’dan bu yana 309’uncu, belediyelere devrinden sonraki 100’üncü yılını kutladıklarını söyledi.

İtfaiye Haftası çerçevesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da birçok etkinlik düzenlediklerini belirten Karyağdı, okul öncesi öğrencilerden basın mensuplarına kadar birçok kitleye eğitimler planladıklarını dile getirdi.

Karyağdı, Muğla’da son iki yılda yaşanan orman yangınları konusunda daha geniş kitleye farkındalık oluşturmak adına eğitimler ve önleyici faaliyetler düzenlediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bugün de siz basın emekçilerine eğitimler verdik. İtfaiye teşkilatı olarak ihbar düştüğünde en kısa sürede ulaşmak istiyoruz. Ancak biz yangının başlangıcında herkesin bir itfaiyeci olduğunu varsayarak başlangıç yangınlarında yapılması gereken önleyici tedbir ve müdahale tarzlarıyla ilgili bilgilendirme ve eğitimlerimizi devam ettiriyoruz. Bu konuda belli bir yol katettiğimizi düşünüyoruz. 488 personel ve 160 araç ile 7/24 hazır ve nazır bir şekilde ilimiz genelinde 40 noktada hizmet veriyoruz. Sizlerden özellikle halkın bilgilendirilmesiyle ilgili unsurlara daha çok yer vermenizi, bu konuda itfaiye teşkilatlarına olan yanlış algılamaların önüne geçmek adına sizlerden beklentimiz yüksek. Bugünkü duyarlılığınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Platform Koordinatörü Esma Turan ise platform olarak meslek içi eğitim çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

Sahada itfaiye ekipleriyle birlikte çalıştıklarına ve onların yaşadığı zorlukları gördüklerine dikkati çeken Turan, “İtfaiye ekipleriyle birlikte daha koordineli nasıl çalışabiliriz diye Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığından bir eğitim talebimiz oldu. İtfaiye Haftası çerçevesinde onlar bizi davet etti. Hem teorik hem de uygulamalı olarak yangın söndürme eğitimi aldık. Bu çerçevede kendilerine teşekkür ediyor, haftalarını kutluyoruz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER