Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilir Şehirler Çalıştayı

TÜRKİYE BİLİMLER AKADEMİSİ (TÜBA) TARAFINDAN SİNOP ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN “KENTSEL DÖNÜŞÜM VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER ÇALIŞTAYI,” ALANINDA UZMAN BİLİM İNSANLARINI BİR ARAYA GETİRDİ. ÇALIŞTAYDA, SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLERİN OLUŞTURULMASI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE KARŞILAŞILAN ZORLUKLAR İLE BU KONUDAKİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DETAYLI ŞEKİLDE ELE ALINDI.

Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilir Şehirler Çalıştayı

Sinop’ta “Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilir Şehirler Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Program, Sinop Üniversitesi ve Türkiye Bilimler Akademisi’nin tanıtım filmlerinin gösterimiyle başladı. Çalıştayın açış konuşmasını yapan TÜBA Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, çalıştayın içeriği ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Programda selamlama konuşması yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, “Büyük medeniyet yürüyüşümüzün köşe taşlarından ve şehirlerimizin yeniden inşa süreci faaliyetlerinden olan kentsel dönüşümü ve bu inşanın sürdürülebilirliğini konu edinen çalıştayımızı, Karadeniz’in incisi, yeşili ve doğasıyla güzel bir ada şehri, tarihi kültürü ile kadim şehir Sinop’ta gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz” dedi.

Son olarak konuşan Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Türkiye Bilimler Akademisi olarak, ülkemizin şehirleşme süreçlerinde karşılaştığı sorunlara bilimsel çözümler sunmak ve geleceğe yön vermek amacıyla önemli çalışmalar yürütüyoruz. Şehirlerimizi inşa ederken yapılan hataların tespit edilmesi ve sürdürülebilirlik ilkesine dayalı düzeltici adımların atılması, bizler için bir zorunluluktur” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından oturumlara geçildi. Yerel ve uluslararası örneklerin paylaşıldığı oturumlarda, çevresel planlamanın şehir yaşamına sağladığı katkılar ve bu süreçten elde edilen deneyimler detaylı olarak değerlendirildi.

Ayrıca Türkiye’nin en önemli gerçeklerinden biri olan deprem riski ve şehir-yapı ilişkisinin de ele alındığı çalıştayda depremle mücadelede şehirlerin dayanıklılığının artırılması ve yapı güvenliğinin sağlanması için çözüm önerileri sunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER