Haber Manşet Gazetesi

"Gastronomi Treni" Pozantı’da

ADANA

Adana’da bu yıl 8.’si düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali çerçevesinde sabah saatlerinde Adana’dan hareket eden “Gastronomi Treni” ile Pozantı’ya giden misafirler, burada doğayla baş başa kahvaltı yapma imkanı buldu.

Adana’da bu yıl 8.’si düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali çerçevesinde sabah saatlerinde Adana’dan hareket eden “Gastronomi Treni” ile Pozantı’ya giden misafirler, burada doğayla baş başa kahvaltı yapma imkanı buldu.

Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde bu yıl ‘Kökleriyle Adana’ temasıyla 8.’si organize edilen ‘Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ programı çerçevesinde misafirler önce Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Tabiat Parkı’na getirildi. Ardından Pozantı’ya has organik ürünlerden oluşan kahvaltı ile ağırlandı. Kahvaltının ardından Karaisalı ilçesindeki Varda Köprüsü ziyaret edildi. Burada gurmelerin, şeflerin, sosyal medya fenomenlerinin ve gazetecilerin olduğu yaklaşık 250 kişilik grup bol bol fotoğraf çektirdi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Adana Lezzet Festivali’nin bu yıl ’Kökleriyle Adana’ temasıyla 8.’sini gerçekleştiriyoruz. Biraz daha uluslararası boyuta taşıyarak ve içeriğini genişleterek çerçevesini de daha da sosyal içeriklerle donatarak gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl 900 bini aşkın ziyaretçimiz gelmişti. Bu sene de daha fazla katılım bekliyoruz . Şuanda çok güzel bir ortamdayız.. Adana’nın en güzide mekanlarından şu Toroslar’ın zirvesinde Belemedik platosundayız. Burası Hicaz Demiryolu yapılıyorken kurulmuş bir köy, Hicaz Demir yolunun inşasında çalışan işçilerin oluşturduğu bir köy. Tarihi bir köy. O zamandan bu zamana geleneğini de devam ettiriyor. Bugün biz de Hicaz Demiryolu hattı üzerinden tren yoluyla gelerek buraya ulaştık. Adana Lezzet Festivali’nin sadece Adana’nın değil bütün bölgenin gastronomi havzası olması noktasında lokomotif ve öncü bir işlev görmesini temenni ediyoruz. Yani bizim iddiamız şu Adana, Hatay, Antep eksenli ama Maraş Urfa’nın ve diğer Mersin, Ürgüp, Göreme, Nevşehir, Kapadokya, İç Anadolu’nun da eklemlenebileceği bir yeni turizm destinasyonu, gastronomi destinasyonu oluşturmak. Burası kadim bir coğrafya ve Mezopotamya’ya doğru uzanan en eski medeniyetlerin kurulduğu 10 bin yıllık medeniyetlerin mal olduğu bir yer. Bu anlamda buradaki lezzetler de tarihin çok ibiğinden süzülerek gelmiş. Değişik kültürlerin metro olduğu, birbirine karıştığı bir coğrafya burası. Çok değişik lezzetler var. Biz iddia ediyoruz ki dünyadaki en güzel lezzetler burada. Bunu iyi tanıtabilirsek buraya bir gastronomi destinasyonu haline getirirsek bütün bölge bundan fayda sağlamış olacak. Lezzet Festivalimizin ana amaçlarından birisi de bu yani. Bölgeyi tanıtmak, Adana’yı tanıtmak, Adana’nın lezzetlerini tüm uluslararası camiaya tanıtmak. O anlamda da sizlerin vasıtasıyla bunu da en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.