Haber Manşet Gazetesi

Bursa’da hem doyuran, hem coşturan festival

BURSA

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 'YEŞİL BURSA, YEŞİL GASTRONOMİ’ TEMASIYLA BU YIL İKİNCİSİNİ DÜZENLENDİĞİ 2. BURSA GASTRONOMİ FESTİVALİ’NDE BAŞTA BURSA OLMAK ÜZERE, TÜRK, BALKAN VE KAFKAS MUTFAĞININ EŞSİZ LEZZETLERİYLE BULUŞAN BURSALILAR, GECE DE MUSTAFA CECELİ KONSERİ İLE COŞTU. ETKİNLİKTE ÜNLÜ ŞEF TÜREV ULUDAĞ İLE MUTFAĞA GİREN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ, HAZIRLADIĞI YEMEĞİ, ALANDAKİ VATANDAŞLARA KENDİ ELLERİYLE İKRAM ETTİ.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ’Yeşil Bursa, Yeşil Gastronomi’ temasıyla bu yıl ikincisini düzenlendiği 2. Bursa Gastronomi Festivali’nde başta Bursa olmak üzere, Türk, Balkan ve Kafkas mutfağının eşsiz lezzetleriyle buluşan Bursalılar, gece de Mustafa Ceceli konseri ile coştu. Etkinlikte ünlü şef Türev Uludağ ile mutfağa giren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hazırladığı yemeği, alandaki vatandaşlara kendi elleriyle ikram etti.

Bursa’nın gastronomi kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla zengin içerikle hazırlanan 2. Bursa Gastronomi Festivali, gündüz yaşanan yoğunluğun yanında gece de ayrı bir coşkuyla devam etti. Gün boyu alandaki stantlarda hazırlanan tescilli lezzetlerin tadına bakma imkanı bulan katılımcılar, gece ise Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın mutfaktaki hünerlerini izledi. Alana kurulan ana sahnede Şef Türev Uludağ’ın ‘Bir yemek olsam’ programına konuk olan Başkan Aktaş, mutfak önlüğünü takım, tezgahtaki ürünleri kullanarak orijinal bir yemek hazırladı. Tezgahtaki badem, kestane, incir, kayısı, kuru üzüm, kekik, tuz, şeftali, soğan, biber gibi ürünlerle nasıl bir yemek çıkacağını kendisi de kestiremeyen Başkan Aktaş, Şef Uludağ’ın yönlendirmesiyle önce tüm ürünleri doğrayarak işe başladı. Mutfakta fazla becerikli olmadığını dile getiren Başkan Aktaş, tavada sotelenerek hazırlanan yemeği, bir ekmek içine doldurarak, üzerini sosladıktan sonra önce tadına baktı, ardından alanı dolduran vatandaşlara da kendi elleriyle ikram etti.

Türkiye’nin gastronomi mozaiği

Hazırladığı yemekle hem ünlü Şef Türev Uludağ’dan hem de yemeğin tadına bakan vatandaşlardan tam not alan Başkan Aktaş, “Evet Bursa bir sanayi şehri. Kimse bunu es geçiyoruz gibi bir algıya düşmesin. Ama Bursa aynı zamanda farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Osmanlı’nın ilk başkenti olmuş bir turizm şehri. Turizmi tetikleyen en önemli unsur da gastronomi. Bazı serzenişler oluyor. ‘Cağ dönerinin, Urfa kebabının Bursa ile ne alakası var’ diye. Bütün Anadolu burada. Herkes buraya kültürüyle geliyor. Bursa aslında Türkiye gastronomi mozaiği. Keşke 20- 30 yıldır yapıyor olsaydı. Bana göre meydandaki kalabalık her şeyi söylüyor. Bursa ayrıca sadece 1 gün değil, 365 gün gastronomi şehri. Bursa’nın her lokantasında, her restoranında bu lezzetleri bulabilirsiniz. Bursa gastronomisi sadece döner kebabından, kestaneden ibaret değil. Muradiye çorbası var, pideli köfte, cantık, tahanlı var. 30 tane coğrafi işaretli ürünümüz var, 5 tane daha almak üzereyiz. Ben festivalimize değer katan tüm şeflerimize ve bizi yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konserle coşku doruğa çıktı

Gün boyu damaklarda eşsiz lezzetler bırakan Gastronomi Festivali çereçvesinde düzenlenen Mustafa Ceceli konseriyle de kulakların pası silindi. Alanı hınca hınç dolduran Bursalılar ünlü sanatçının şarkılarına eşlik ederek adeta dev bir koro oluşturdu. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan ve performansıyla alanı dolduran binlerce Bursalıyı coşturan Mustafa Ceceli, “Öncelikle bizi böylesine muhteşem bir kitleyle buluşturduğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum. Gerçekten uzun zamandır böyle muhteşem bir seyirci görmedim. Telefon ışıklarının hepsi yanıyor. ‘Bursa çok güzel sen de gelsene’ dediler. İşte geldik, her zaman da geliyoruz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.