Haber Manşet Gazetesi

Kastamonu Üniversitesi’nde yurtdışındaki Türk çocuklarına Türkçe öğretimi ele alındı

KASTAMONU

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN “YURTDIŞINDAKİ TÜRK ÇOCUKLARINA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ” KONFERANSI DÜZENLENDİ.

Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansta yurtdışındaki Türk çocuklarına Türkçe öğretimi konuşuldu.

Kastamonu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Yurtdışındaki Türk Çocuklarına Türkçe Öğretimi” konferansı düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphane Cemil Meriç Salonu’nda gerçekleşen konferansa akademik ve idari personel ile öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeki Gürel, yurtdışında yaşayan Türk çocuklarının Türkçe öğretimiyle ilgili bilgiler verdi.

“Milli vatanın sınırlarını Türkçe belirler, dolayısıyla Türkçenin çekilmediği yerler Türk vatanıdır” diyen Gürel, İsveç, Yugoslavya, Macaristan gibi ülkelerin Türkçe öğretimiyle ilgili yaptığı çalışmaları örnek göstererek yurtdışında Türkçe öğretimi meselesinin sıradan bir iş olmadığını dile getirdi.

Yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 6,5 milyon vatandaşın olduğunu ve devletin yabancı ülkelerde çalışan Türk vatandaşlarının aile birliğini, çocuklarının eğitimini, kültürel ihtiyaçlarını ve sosyal güvenliklerini sağlaması, anavatanına bağlarının korunması ve yurda dönüşlerinde yardımcı olunması için gereken tedbirleri almakta olduğunu kaydetti.

Konferansın devamında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Ahmet Abdullahbeşe’nin saz dinletisiyle Türkçe öğretiminde kültür aktarımının ne kadar önemli olduğu dile getirildi.

Etkinlik, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Topal tarafından yapılan teşekkür konuşması ve Doç. Dr. Zeki Gürel’e belge ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.