Haber Manşet Gazetesi

RTÜK İletişim Dergisi’nin yeni sayısı çıktı

KÜLTÜR SANAT

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) İletişim Dergisinin yeni sayısı çıktı. Derginin kapağında ‘Yayınlarda Ailenin Korunması’ ilkesi işlendi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) İletişim Dergisinin yeni sayısı çıktı. Derginin kapağında ‘Yayınlarda Ailenin Korunması’ ilkesi işlendi.

İki yıl önce yayın hayatına başlayan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu İletişim Dergisi, zengin içeriği ve yayıncılık sektörüne ışık tutan yazılarıyla dikkat çekiyor. Radyo ve televizyon yayıncılığı alanında yeni gelişmeleri aktaran ayrıca sektör temsilcilerinin görüş ve makalelerinin yer aldığı derginin son sayısında ana gündem “Yayınlarda Ailenin Korunması” oldu.

“Ailenin bütünlüğünün ve sürekliliğinin korunmasında medyanın rolü”

Çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine olumsuz etki edebilecek zararlı yayın içerikleriyle yoğun olarak mücadele eden RTÜK, bu kapsamda aile bütünlüğünün ve sürekliliğinin sağlanması için çeşitli faaliyetler sürdürüyor. Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla ortak proje geliştiren RTÜK, yapılan çalışmaları dergiye yansıttı. Bakanlık ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen 4. Medya Buluşması sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, RTÜK İletişim Dergisi için ‘Aile Bütünlüğünün ve Sürekliliğinin Korunmasında Medyanın Rolü’ başlıklı makale kaleme aldı.

RTÜK İletişim Dergisi’nde Üst Kurul Başkanı Ebubekir Şahin ise, aile ve çocuk dostu yapımların desteklenmesi projesini anlattı. Dr. Elif Arslan da, dergi için, Diyanet İşleri Başkanlığının ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarını özetleyen bir yazı yazdı. ‘Çocuk İstismarıyla Mücadelede Farkındalık Sağlaması Noktasında Medyadan Beklentiler’ başlıklı makalenin yazarı UCİM Başkanı Saadet Özkan olurken, Yazar, Aile ve Evlilik Danışmanı Serhat Yabancı ile yapılan röportaj da dergi içeriğinde ön plana çıkıyor.

Ekran bağımlılığıyla mücadele

RTÜK, düzenli olarak yaptığı kamuoyu araştırmaları ile vatandaşların medya kullanım alışkanlıklarını ölçüyor. Günlük yayın izleme veya ekrana bakma süresinin ortalama 4 saate çıktığı gerçeğinden hareket eden Üst Kurul, özellikle gençlerin ekran bağımlılığı konusuna odaklanıyor. Bu bilinçle Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci’nin görüşlerine yer verilen dergide, çocukların ekran bağımlılığı sorunuyla mücadelenin ailede başladığı ve toplumsal bir durum olduğu vurgulandı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren’in makalesinde ise uluslararası sivil toplumun medyada yer alış şekli ele alındı. Dergide, tecrübeli iletişimci Prof. Dr. Zakir Avşar’ın ‘Güvenli Eğitim İletişimi’ konulu yazısı ile Güvenli İnternet Medya Merkezi Başkanı Cüneyd Altıparmak’ın ‘Yalan Haber Salgınıyla Mücadelenin Hukuki Yönü’ başlıklı makalesi de dikkat çeken içerikler olarak göze çarpıyor.

Habertürk Haber Programı Sunucusu Sena Alkan Aktürk ve Yazar, Radyo Programı Sunucusu Umut Öztürk de birer yazı kaleme alarak dergiye katkı sağladı.

Dijital dergi, RTÜK’ün resmi internet sayfasına yüklendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.