Haber Manşet Gazetesi

Kış için üzüm hurmaları hazırlanmaya başlandı

MANİSA

MANİSA'NIN SARIGÖL İLÇESİNDEKİ EV HANIMLARI KIŞ AYLARINDA TÜKETİLMEK İÇİN MEVLANA, RED GLOBE, ANTEPKARASI GİBİ ÇEKİRDEKLİ SOFRALIK ÜZÜMLERDEN, ÜZÜM HURMASI YAPIMINA BAŞLADI.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde ev hanımları, kış aylarında tüketilmek üzere Mevlana, Red Globe, Antepkarası gibi çekirdekli sofralık üzümlerden üzüm hurması yapımına başladı.

Ekonomisi üzüme dayalı olan Sarıgöl ilçesinde ev hanımları kışın çerez olarak tüketmek için üzüm hurması yapımına başladı. Sarıgöl’de oldukça yoğun olan üzüm hurması yapımı için öncelikle ikiye bölünen üzüm taneleri geniş ve paslanmaz tepsilerde 4-5 gün güneş altında kurutulmaya bırakılıyor. En fazla 5 gün güneşte kurutulan üzümler, daha sonra cam kavanozlara konularak kış aylarında çerez olarak tüketiliyor. Hiçbir katkı maddesi kullanılmayan ve tamamen güneşte kurutulmaya bırakılan ve kuru üzümden daha etli bir kıvamda olan üzümlere hurma üzüm deniyor. Özellikle son iki yıldır Sarıgöl’de hurma üzüm yapımının giderek arttığı öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.