Haber Manşet Gazetesi

Minik öğrencilere suyun önemini aşıladılar

SAKARYA

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE ÇIKTIĞI UNUTULMAZ YOLCULUKTA SOKAKTAKİ CAN DOSTLARLA BULUŞTU, SASKİ’NİN DEV İÇME SUYU TESİSİNDE SUYUN YOLCULUĞUNA TANIK OLDU VE MACERA PARK’TA ADRENALİN DOLU BİR GÜN GEÇİRDİ.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ilkokul öğrencileriyle birlikte çıktığı unutulmaz yolculukta sokaktaki can dostlarla buluştu, SASKİ’nin dev içme suyu tesisinde suyun yolculuğuna tanık oldu ve Macera Park’ta adrenalin dolu bir gün geçirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, geleceğin büyüklerini yetiştirmek ve şehri emin ellere teslim etmek için eğitime ara vermiyor ve her gün yeni bir program hayata geçiriyor. Öğrencilere yönelik yürütülen eğitim gezilerinin sonuncusu ise renkli görüntülere sahne olurken, çocuklara hayatlarının bir parçası olacak önemli bir bilinci aşıladı. Mehmet Zorlu İlkokulu’nun minikleri Büyükşehir’in son misafirleri oldu. Büyükşehir’in uzmanları çocukları ilk olarak Hızırilyas İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne götürdü.

Burada suyun yolculuğuna tanık olan minikler, suyun en temiz haline dönüştürüldüğü arıtma sürecini izledi ve dünya için suyun ne kadar önemli olduğunu öğrendi. Miniklere ayrıca iklim değişikliğiyle mücadele konusunda da önemli bilgiler aktarıldı. İkinci durak ise Büyükşehir’in Türkiye’ye örnek olan ve çalışmalarıyla ülkedeki hayvan merkezleri arasında önemli bir yer edinen ise Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. Burada minik dostlarıyla keyifli vakit geçiren öğrenciler, sokaktaki can dostların bu merkezde nasıl tedavi gördüğünü, tedavi yöntemlerini gördü ve sokak hayvanlarının büyük bir hassasiyetle bakıldığına şahit oldu.

Büyükşehir’in yüzlerce can dostu sahiplendirdiği ‘Pati İzi’ projesiyle tanışan minikler, patili dostlarla keyifli vakit geçirdi, fotoğraflar çekildi. Miniklerin unutulmaz bir hatıraya dönüşen geziyi Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda sonlandırdı. Burada adrenalin duygusuyla tanışan minik öğrenciler, Büyükşehir uzmanlarının gözetiminde parkurlar arasında yolculuk yaptı ve yeteneklerini keşfetti. Unutamayacakları anlar yaşayan çocuklar, organizasyon için Büyükşehir’e teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.