Haber Manşet Gazetesi

KARTAL’DA 155. MUHTARLAR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YAŞAM

Kartal Belediyesi tarafından ilçe sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin bulunması amacıyla 12 yıldır her ay düzenlenen Muhtarlar Toplantısı, 155. kez yapıldı.

Kartal Belediyesi tarafından ilçe sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin bulunması amacıyla 12 yıldır her ay düzenlenen Muhtarlar Toplantısı, 155. kez yapıldı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında Kartal Belediyesi Bayram Demirkol Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Kartal’daki mahalle muhtarları katıldı. 

2023 Şubat ayı oturumunun açılış konuşmasını yapan Başkan Yüksel, toplantının hemen ardından yaşamının bir kısmını Kartal’da geçirmiş olan merhum Adnan Kahveci ve ailesi için mezarı başında yapılacak anma törenin gerçekleşeceğini hatırlatarak Şubat ayında yaşamını yitiren pek çok önemli ismi rahmetle andığını söyledi. 

Birkaç gündür kar hazırlıkları olduğunu ve sadece İstanbul’da değil ülkenin birçok noktasında kışın ağırlığının artmasıyla önlemlerin hayata geçirildiğini kaydeden Başkan Yüksel şöyle konuştu: 

Kartal Belediyesi Ekipleri Teyakkuzda

“Karla ilgili önlemlerimizi alıyoruz. Ekiplerimiz teyakkuz halinde çalışmalarına, hazırlıklarına devam ediyor. Aynı zamanda özellikle E-5 karayolunun üst kısmında yer alan mahallelerdeki dik rampalar ya da sorunlu bölgelerdeki tuz hazırlıkları, tuz rezervlerini de hazır halde tutmaya gayret gösteriyorlar. Ani bir kar yağışında da ekiplerimiz sizinle iletişim halinde olacaklardır. Birlikte çözüm üretebileceğimiz süreçler olabilir. 

“Barınak Koşullarını Sağlayabilmek İçin Arsa Talebimizi Tekrar Tekrar Yineliyoruz”

Soğuk havayla birlikte sokak hayvanlarının ihtiyaçları daha çok ortaya çıkıyor; ama bir yandan da başıboş sokak köpeklerinin yarattığı sorunları her birimiz ayrı ayrı yaşıyoruz. Daha önce de gündemimize getirmiştim. Barınak koşullarını sağlayabilmek için bir arsa tahsisi bekliyoruz. Bunu beklemekle de kalmıyoruz, talebimizi tekrar tekrar yineliyoruz. En kısa sürede orada bir çözüm bulduğumuzda hem sokak hayvanlarının rehabilite edildiği başıboş köpeklerin de ciddi anlamda rehabilite edildiği bir tesisimize kavuşmuş olacağız.

Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün binasının bitmesiyle kısırlaştırma ve sokak hayvanlarının yaralanmalarıyla ilgili sorunları çözerken barınak ihtiyacımızın da giderilmesiyle bu konuda daha da rahatlamış olacağız.” 

Altyapı Çalışmalarında Sırada E-5 Üstü Var

Toplantının devamında, muhtarlar mahalleleri ile alakalı sorun ve taleplerini tek tek söz alarak iletti. İlgili başkan yardımcılarının not alarak bilgiler verdiği toplantının sonunda Başkan Gökhan Yüksel, sorun ve taleplerin çözümü için en hızlı şekilde harekete geçileceğini söyledi. 

Konuşmasının devamında verimli geçen toplantı için tüm muhtarlara teşekkür eden Başkan Yüksel, karla mücadelede 7/24 çalışan ekipler olduğunu ve ani kar yağışları konusunda muhtarların iletişime geçebileceklerini söyledi. 

Hava şartları nedeniyle asfalt çalışmalarına ara verildiğini belirten Kartal Belediye Başkanı, baharın gelişi ile birlikte yeniden program dâhilinde asfalt çalışmalarının başlayacağını söyledi. 

Kartal’ın geçmişten gelen bazı alt yapı sorunlarını, halının altına süpürmeden halletmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Yüksel, Kartal merkezdeki alt yapı çalışmalarının arından bu kez de E-5 karayolunun üstü kısmındaki yağmur suyu gibi alt yapı sorunlarını çözeceklerini ifade etti. 

Hürriyet Mahallesi’ndeki sosyal tesisin bitmesiyle etrafını da güzelleştireceklerini belirten Başkan Yüksel, gerçekçi olmaya devam edeceklerini, ancak iş yapma heyecanından da eksiklik duymayacaklarını ifade etti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.