Didim’de çiftçiler zirai ilaç ambalajlarını getirerek sıvı gübre kazanıyor

ÇEVRE KORUMA BİLİNCİNİ ARTIRMAK AMACIYLA BAŞLATILAN ZİRAİ İLAÇ AMBALAJ ATIKLARININ TOPLANMASI VE BERTARAF PROJESİ KAPSAMINDA DİDİM İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ ZİRAİ İLAÇ AMBALAJLARINI GERİ GETİREN ÇİFTÇİLERE SIVI GÜBRE HEDİYE EDEREK, ÇEVREYE DUYARLILIK GÖSTEREN ÜRETİCİLERİ ÖDÜLLENDİRİYOR.

Didim’de çiftçiler zirai ilaç ambalajlarını getirerek sıvı gübre kazanıyor

Çevre koruma bilincini artırmak amacıyla başlatılan Zirai İlaç Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertaraf Projesi kapsamında Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü zirai ilaç ambalajlarını geri getiren çiftçilere sıvı gübre hediye ederek, çevreye duyarlılık gösteren üreticileri ödüllendiriyor.

Zirai İlaç Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertaraf Projesi kapsamında çiftçiler kullanılmış zirai ilaç ve gübre ambalajlarını toplamaları teşvik edilerek getirilen boş zirai ilaç ve gübre ambalaj kutusu karşılığında ödüllendiriliyor. Uygulama çerçevesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine 10 adet ambalaj getiren üreticiye 1 litrelik sıvı gübre hediye ediliyor. Ödüllendirme sistemiyle çiftçilere çevre bilincini artırma ve atık yönetimi konusunda farkındalık oluşturma hedeflenirken, aynı zamanda tarımsal faaliyetlerde kullanılan ambalaj atıklarının çevreye zarar vermesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu tarz teşvik programlarının çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir tarımın desteklenmesi açısından önemli olduğu belirtilirken, atıkların toplanmasıyla birlikte çevre koruma bilinci arttırılarak tarım alanlarında da daha sağlıklı bir çevre oluşturulması hedefleniyor. Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, "Atık ambalajlarını duyarlılık göstererek getiren çiftçilerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullanarak çiftçileri projeye katılmaya çağırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER