Bursa’da 29 Ekim’e yakışır kutlama programı

Bursa’da Cumhuriyet coşkusunu özel olarak hazırlanan ‘Cumhuriyet Tırı’ ile 17 ilçeye yayan Büyükşehir Belediyesi, 25 Ekim’den itibaren önemli sanatçıların katılacağı konserlerle Cumhuriyet ateşini tüm kentte yakacak.

Bursa’da 29 Ekim’e yakışır kutlama programı

Bursa’da Cumhuriyet coşkusunu özel olarak hazırlanan ‘Cumhuriyet Tırı’ ile 17 ilçeye yayan Büyükşehir Belediyesi, 25 Ekim’den itibaren önemli sanatçıların katılacağı konserlerle Cumhuriyet ateşini tüm kentte yakacak.

Kültür AŞ tarafından özenle hazırlanan ‘Cumhuriyet Tırı’ ile bu yıl 101. yıl dönümü kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın heyecanını tüm ilçelere taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Benim en büyük eserim" dediği Cumhuriyet’in değerlerini Bursalılarla buluşturuyor. Bu yıl 101. yıl dönümü kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel bir program hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, birbirinden önemli sanatçıların katılacağı konserlerle kentin dört bir tarafında Cumhuriyet meşalesini yakacak. Etkinlikler kapsamında ilk olarak 25 Ekim Cuma günü Bursalı sanatçı Fettah Can, Karacabey ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alıyor. 26 Ekim Cumartesi günü usta sanatçı Erol Evgin, İnegöl ilçesi nikah salonu önünde Bursalılar için en sevilen şarkılarını seslendirecek. 27 Ekim Pazar günü ise Yıldırım ilçesi eski İhtisas Hastane alanında ünlü sanatçı Haluk Levent rüzgarı esecek. 28 Ekim Pazartesi günü ise Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde Arpanatolıa-Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası konseri ile Gemlik ilçesi İskele Meydanı’nda Ali Altay konseri düzenlenecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü ise Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi tarafından hazırlanan programlarla coşku doruğa çıkacak. Acıbadem Kavşağı ve FSM Bulvarı arasındaki güzergahta yapılacak ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’nün ardından FSM Bulvarı hastane alanında ünlü sanatçı Candan Erçetin sahne alacak.

Bu yıl 101. yıl dönümü kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ‘Cumhuriyet Haftası’ olarak kutlayacaklarını söyleyen Başkan Bozbey, “Cumhuriyet Haftası kutlamalarını 25 Ekim’de Karacabey’den başlatıyoruz. 26 Ekim’de İnegöl’de, 27 Ekim’de Yıldırım’da, 28 Ekim’de Gemlik’te, 29 Ekim’de ise Nilüfer’de kutlamalar yapılacak. 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı’nı Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi iş birliğiyle büyük coşkuyla kutlayacağız. Yıllardır Nilüfer’de sürdürülen anlayışı orada devam ettireceğiz. Halk, Cumhuriyet’i alanlarda kutlayacak. Sadece birilerinin değil, herkesin sahip çıktığı bir Cumhuriyet olacak. Şimdiden herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri hakkında detaylı bilgiye https://www.bursa.bel.tr/etkinlik/29-ekim-cumhuriyet-bayrami-101-yil-kutlama-programi-939 adresinden ulaşabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER