Tarihi Malhun Hatun tatlısı Orhangazi’de tanıtıldı

21-27 MAYIS TÜRK MUTFAĞI HAFTASI VESİLESİYLE ORHANGAZİ‘DE LEZZET ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. ORHANGAZİ BELEDİYESİ HANIMLAR LOKALİNDE YAPILAN ETKİNLİĞİN EN DİKKAT ÇEKİCİ SUNUMU ORHANGAZİ BELEDİYESİ HANIMLAR LOKALİ TARAFINDAN GÜNÜMÜZÜN LEZZETLERİYLE TATLANDIRILAN MALHUN HATUN TATLISI OLDU. ORHANGAZİ‘NİN GELENEKSEL LEZZETLERİNİN DE SUNULDUĞU ETKİNLİĞE EŞİ KIYMET AYDIN’LA BİRLİKTE KATILAN BELEDİYE BAŞKANI BEKİR AYDIN’IN YANI SIRA, ORHANGAZİ KAYMAKAMI ZAFER KARAMEHMETOĞLU, CUMHUR İTTİFAKI İLÇE BAŞKANLARI GÖKHAN ULUSU VE HALİL BOZOĞLU, BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARI, MECLİS ÜYELERİ, DİĞER PROTOKOL MENSUPLARI VE VATANDAŞLAR İŞTİRAK ETTİ. OLDUKÇA RENKLİ GEÇEN ETKİNLİKTE MALHUN HATUN TATLISIYLA BİRLİKTE ORHANGAZİ’NİN YÖRESEL DEĞERLERİ ORHANGAZİ ZEYTİNİ VE ZEYTİNYAĞI, GEDELEK TURŞUSU, MAHMUDİYE ÇİLEĞİ, GUGUK EKMEĞİ, ASMA PİDESİ, YUMURTA DOLMASI, CEVİZLİ EKMEK VE SEBZELİ BULGUR PİLAVI SERVİS EDİLDİ.

Tarihi Malhun Hatun tatlısı Orhangazi’de tanıtıldı

Orhangazi’de gerçekleştirilen ’Türk Mutfağı Haftası’nda Orhangazi’ye özgü Malhun Hatun tatlısı damakları tatlandırdı.

Orhangazi‘nin geleneksel lezzetlerinin de sunulduğu etkinli renkli görüntülere sahne oldu. Malhun Hatun tatlısıyla birlikte Orhangazi’nin yöresel değerleri zeytini, zeytinyağı, Gedelek turşusu, Mahmudiye çileği, guguk ekmeği, asma pidesi, yumurta dolması, cevizli ekmek ve sebzeli bulgur pilavı da büyük beğeni kazandı.

Türk Mutfağı Haftası 2022 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve Türkiye’de eş zamanlı olarak kutlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER