Diyarbakır’da ABA Otizm Merkezi bilimsel gelişmeleri yakından takip ederek öğrencilere uyguluyor

DİYARBAKIR’DA ABA OTİZM MERKEZİ, İSTANBUL’DA BİNYAMİN BİRKAN AKADEMİ (BBA) İLE İSTANBUL’DA BİLİMSEL GELİŞMELERİ TAKİP EDEREK ÖĞRENCİLERE UYGULUYOR.

Diyarbakır’da ABA Otizm Merkezi bilimsel gelişmeleri yakından takip ederek öğrencilere uyguluyor

Diyarbakır’da ABA Otizm Merkezi, İstanbul’da Binyamin Birkan Akademi (BBA) ile İstanbul’da bilimsel gelişmeleri takip ederek öğrencilere uyguluyor.

İstanbul’dan Diyarbakır’a eğitim amaçlı gelen BBA akademi yetkililerinin yanı sıra artık ABA Otizm Merkezi, alanındaki gelişmeleri yerinde görerek aldığı eğitimleri Diyarbakır’da öğrencilere uyguluyor.

BBA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Binyamin Birkan, bu çalışma ile otizm alanındaki gelişmeler yerinde takip edilerek Diyarbakır’daki hem eğitim camiasına hem de otizmli çocuklara en pratik en uygun eğitim verildiğini söyledi.

“Bilime güvenmek zorundayız” Dr. Birkan, insanoğlunun, bilim sayesinde bu günlere geldiğini, otizmli çocuklarda da bilimsel kanıtlı uygulamalar doğru, profesyonelce uygulandığında çok çok etkili olabildiğini vurguladı.

Diyarbakır ABA Otizm Merkezi’nden uzmanların kurumlarını ziyaret etmesi, buradaki sitemi yerinde görmesi büyük bir faydası olduğunu aktaran Dr. Birkan, “Uygulama teknolojilerin anlatıyoruz. Öğretme, program yazma çocuğun gelişimini takip etme, aileye rehberlik etme konularıyla sık sık Diyarbakır’ı ziyaret ediyoruz. Ama burada oturmuş bir kültür, sistem var. O sistemi yerinde görmek, aile ile olan ilişkinin nasıl olduğunu görmek, sorunların yerinde nasıl çözüldüğünü görmek, çocuğun sorunlarının nasıl takip edileceğini görmek uzmanlar için eminim ki çok faydalı olacak” dedi.

Başlangıçta çok kaygılı olduklarını aktaran Dr. Birkan, “Acaba biz bu kanıtlı olan uygulamaları nasıl yaygınlaştırabiliriz. Çünkü bu konuda yetişmiş uzman yoktu. Alanda çalışan pek çok kişi vardı ama güncel bilgiden maalesef yoksunlardı. Bazıları biliyor olsa bile tecrübeleri çok zayıftı. Ayrıca ailelerin ABA uygulamalarına karşı ön yargıları vardı. Doğrusu ne olduğu konusunda hemen hemen hiç fikirleri yoktu. Diyarbakır’da farkındalık eğitimleri, konferansları düzenlendi. Çocukların ilerlemeleri, kurumun gösterdiği başarı çok iyi oldu ve ailelerinde ABA uygulamalarına karşı olan umutsuz tutumları değişmeye başladı. Bunu nereden görüyoruz? Talep çok artıyor. Sadece Diyarbakır’dan değil, Diyarbakır’a yakın illerden de aileler, Otizm ABA Merkezinde eğitim almak için başvuru yapıyorlar. Bence başladığımız günden buna olumlu yönde çok şey değişti” diye konuştu.

ABA Otizm Merkezi Yöneticisi Ahmet Çaçan, Diyarbakır ABA Otizm Merkezi olarak uzun yılardır Prof. Dr. Binyamin Birkan Akademi ile beraber çalıştıklarını dile getirdi. Her hafta İstanbul’dan hocaların kurumlarına geldiğini aktaran Çaçan, kurumlarında öğrencilerin programlarını belirttiklerini kaydetti.

Buradaki hocalarına geri bildirim verildiğini ifade eden Çaçan, “Biz bu çalışma alanımızı daha da büyütmek amacıyla her hafta artık Diyarbakır’dan da bir ekibin buraya gelmesiyle beraber Bünyamin Hocamızın gözetiminde teorik ve pratik eğitimleri burada görüp Diyarbakır’a daha hızlı bir şekilde transfer etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Otizm, çok geniş bir yelpaze. Her çocukla çalışmanın size ayrı bir tecrübe katıyor” şeklinde konuştu.

Burada onlarca çocuğunu olduğunu, çocuklarla ilgili ayrı ayrı programlar olduğunu belirten Çaçan, “Bu programlar, bu sistem her öğretmenin gözlemiyle kendine ayrı bir tecrübe oluşturuyor. Bizimde buradaki gözlemlerimiz, deneyimlerimiz, teorik bilgiler bize ayrıca deneyim katıyor. Bu deneyimlerimizi de Diyarbakır ABA Otizm Eğitim Merkezindeki eğitimci kadromuz ve öğrencilerimizle paylaşacağız” ifadelerinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER