İYİ PARTİ de bütün gözler bu ilçe de

İYİ PARTİ bu ilçede oylarını % de 170 artırdı. Bu oy oranı artışıyla İYİ PARTİ de bütün gözler bu ilçeye çevrildi.

İYİ PARTİ de bütün gözler bu ilçe de

Haber Manşet Gazetesi Ankara'da yerel gündem oluşturmaya ve var  olan siyasi yerel gündemi yakından  takip etmeye devam ediyor.

Bu hafta Ankara Sincan'dayız.

Ankara da İYİ PARTİ kulislerinde adından sık sık söz ettiren İYİ PARTİ Sincan İlçe Başkanı Sn. Ali GÖVEN Beyin konuğuyuz. 

Bizler sorularımızı okurlarımız için net  sorduk. İlçe Başkanı Ali Göven bey açık açık cevaplar verdi.

Sizler için  gerçekleştirmiş olduğumuz '' Siyasi yerel röportaj 'ımızla baş başa bırakıyoruz.

-Bize biraz kendinizden bahsedermisiniz?

.... Öncelikle gösterdiğiniz ilgi ve alaka için teşekkür ederim. Ben ülkücü gelenekten gelmekteyim uzun yıllar Ülkücü hareket içerisinde çeşitli görevler de siyaset yaptım, Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener hanım efendinin İYİ Parti’yi kurmasıyla birlikte siyasi hayatımda ikinci partim İYİ Parti oldu. Sincan'da yaşayan, ticaret ve siyasetle uğraşan biriyim.

-Geleceğe dönük siyasi hedefleriniz nelerdir? Bizimle paylaşabilirmisiniz? 

Sincan, Ankara ve Türkiye’nin İYİ geleceği için çalışıyoruz.  Malumunuzdur ki Sincan ilçemiz günümüz de 600.000 Vatandaşımızı içinde barındıran Ankara’nın en eski ilçelerinden biridir.

İlçemiz, malesef aynı siyasi gelenekten gelen zihniyet tarafından 25 yıl boyunca yönetilmesine karşın, Ankara'nın en geri kalmış ilçelerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Akşam saat 20.00 itibariyle Sincan'da hayat durma noktasına gelir, gençlerimiz maalesef genel olarak Etimesgut veya Yenimahalle bölgesine gitmeyi tercih etmektedirler. İYİ Parti olarak Allah’ın izni ile  Sincan'ın bu kötü kaderini biz değiştireceğiz.

 İlk seçimimiz olan 2018 Genel Seçimlerinde %10.6 oy aldık. ilk dönem zor süreçlerden  geçtik ve çok şükür o zor süreçli günleri aştık.

Partimizin İkinci seçimi olan 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde ise Millet İttifakı olarak %27 oy aldık.

Yani oyumuzu %170 oran da arttırdık. Bundan sonraki seçimde partimizin Sincan’lı hemşehrilerimizin de teveccühü ile Sincan’ı kazanmaması için hiç bir engelimiz yok. 

Sincan 59 Mahalle’den oluşan ve Bir Milyon dönüm tarım arazisine sahip bir tarım kenti olmasına karşın, Sincan Belediyesi tarıma ayırdığı bütçenin kat ve katını reklam giderlerine ayırmaktadır.

Cenab-ı Allah bize iktidar olmayı nasip ettiğinde başta tarım ve işsizlik olmak üzere Sincan için öncelik arz eden bir çok konu ile özel olarak ilgileneceğiz.

Savurganlığın önünü kesip Sincan’lının hakkının heba olmasına izin vermeyeceğiz. 

Kendi adıma belediye başkanlığı adaylığına dair bir kararım yok. Ben Ülkücü gelenekten  gelen bir siyasetçiyim bizim geleneklerimiz de görev istenmez tevdi edilir.

Bu konularla ilgili olarak Meclis Üyelerimiz ve Yönetimimiz ile istişareler de bulunur ortak karar alırız. Sincan ve Sincan halkı için hayırlı olacak bir isim üzerinde anlaşır kim daha başarılı olacaksa o isim üzerinde kararımızı verir başta partililerimiz olmak üzere Sincan halkına sunulmak üzere kamuoyu ile paylaşırız.

Şuan bu konular üzerinde konuşmak ve yorum yapmak için henüz çok erken.

Biz şuan yapılması muhtemel ve kaçınılmaz olan erken genel seçim için seçim çalışmalarımıza odaklandık ve bunun İçin tüm görevlendirmelerimizi yapmış bulunmaktayız. 

-Sn başkan Kovit 19 ile ilgili ilçe yönetimi olarak Sincan halkına ne gibi hizmetler sunuyorsunuz? Ne tür önlemler alıyorsunuz? 

Bir elin verdiğini diğerinin görmediği desteklerde bulunuyor çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yürütüyoruz. 

 Belediyenin halkın menfaatine olan her çalışmasına da destek oluyoruz. 

-Millet ittifakı olarak CHP ilçe yönetimiyle ortak çalışmalarınız oluyor mu,istişare toplantıları yapıyor musunuz?

Tabi ki yapıyoruz. Milli ve manevi konularda hassasiyet gösteren tüm siyasi partiler ile de Sincan'ın menfaati doğrultusunda konuşuyoruz istişareler de bulunuyoruz.

-Sincan belediye başkanı sn Murat Ercan bey'in çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz, kendisini başarılı buluyor musunuz?

Pandemi sürecinden en az etkilenen ilçelerin başında Sincan gelir çünkü Sincan’ın pandemiden etkilenerek kapanan bir sineması, bir yüzme havuzu, bir avmsi, bir gençlik merkezi yok. Sincan da Yok olan onca şey varken mevcut belediye başkanını doğal olarak başarılı bulmuyorum. Özünde kötü bir insan olmadığını düşünüyorum. Meclis üyelerimizle Sincan’ın menfaatine olan her konuda da destek veriyoruz. 

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Mansur Yavaş ı başarılı buluyor musunuz?

....Sn. başkanı 25 yıldır tanırım. Başarılı olabilmek adına gecesini gündüzüne kattığından eminim. Çok dürüst ve çalışkan bir insandır. 25 yıllık kötü bir yönetim sonrası göreve geldi. Geçmiş dönemdeki yönetimlerin yanlışlarını düzeltmek kolay olmuyor. Kendisinin çok çalıştığına şahidim. Çok başarılı, dahada başarılı olacağından eminim. Sincan, Etimesgut arasın da iki tane alt geçit yapılarak trafiğin rahatlaması sağlandı. Yenikente yapılan dört şeritli yol ve Ayaş yolunda yapılan üstgeçit çalışması da trafik sorunu önemli ölçüde çözecektir. Herhangi bir ayrım gözetmeksizin yapılan sosyal yardımlar da taktire şayandır. 

-Sincan halkının öncelikli sorunları nelerdir?

....Sincan,Etimesgut ilçe sınırlarında daire fiyatları çok ciddi farklılıklar göstermektedir. Aynı cadde üzerinde olmasına karşın Etimesgut tarafındaki bir daire 400.000 TL değerinde iken,Sincan tarafında olan bir daire 200.000 TL değer göstermektedir. Yenimahalle sınırımızda da aynı durum söz konusudur. Sincan 'ın daha eski bir ilçe olmasına rağmen böylesine bir farklılık olmasının nedeni Sincan’ın hakettiği şekilde yönetilememesinden kaynaklanmaktadır. İyi parti iktidarında bütün sorunlar çözülecek ve Sincanın kaderi değişecek. İlçemiz geniş arazilere sahip, projelerimizi gerçekleştirdiğimiz de Sincan cazibe merkezi haline gelecektir.

Hedefimiz Sincan’ı otel kent statüsünden kurtarıp Kültür ve Cazibe merkezi bir kent yapmaktır.

-Sincan halkı neden iyi partiyi tercih etmeli bu doğrultuda Sincan halkına neler söylemek istersiniz?

Bugün seçim olsa Sincanı kazanacağımıza inanıyorum. Sincan halkı bilmelidir ki biz seçildikten sonra siyaset değil işimizi yapacağız. Bunu Büyükşehir Belediyesinde ispatladık. Sincan dada ispatlayıp Sincan’ı İYİ Belediyecilik ile tanıştırmak istiyoruz. İlk girdiğimiz yerel seçimlerde %27 oy aldık. 14 bin iptal edilen oy 54 bin sandığa gelmeyen seçmen var. Geride buraktığımız yerel seçimde adayımız eski milletvekilimiz Mehmet Aslan bey 25 yıl bürokraside çeşitli görevler ile Tarım ve Krediler Bölge Müdürlüğü yapmış saygın bir insandır. Kendisi hakkında 31 Mart  2019 Yerel seçimler döneminde adeta didik didik araştırma yaptılar fakat hiç bir açığını bulamadılar. Meclis üyelerimizle ilgili araştırmalar yaptılar bir olumsuzluk bulamadılar. Ben bu makama oturdum hakkımda araştırmalar yaptılar, hiç bir yolsuzluğumuzu,haksızlığımızı bulamadılar. Kısacası şehrin nasıl yönetilmesi gerektiğini Ankara Büyükşehir Belediyesinde gösterdiğimiz gibi Sincanda da göstermek istiyoruz. 

-Genel Merkezden ve il merkezden gerekli destekleri alıyor musunuz.?

 Gerek genel merkezimiz gerekse il Başkanlığımız ile çok yakın ilişkiler içerisindeyiz. Her konuda en kısa süre içerisinde kendilerine ulaşabiliyor ve gerekli destekleri görüyoruz. Sizin aracılığınız ile İl Başkanımız Yetkin Öztürk’e Teşkilat Başkanımız Koray Aydın’a ve İYİ ler ve Cesurlar hareketimizin lideri Sayın Meral Akşener’e teşekkürlerimizi iletiyorum. Taleplerimize en kısa sürede cevap vermektedirler. Bizlere gereken her anlamda desteği sağlamaktadırlar.

-Son olarak Başkanım Ankara halkına ve Sincan halkına neler söylemek istersiniz?

....Malesef korona virüs nedeniyle birçok  çalışmalarımızda aksaklıklar oluyor.Buna rağmen çok çalışıyoruz ve başaracağımıza inanıyoruz. Sincan halkı adaletten ve halktan yana olan anlayışımızı biliyor ve desteklerini esirgemiyor bu durumda başarı kaçınılmaz bir gerçek olarak ortada duruyor. Hep birlikte başaracağız. Sincanı kazanarak Sincanlı hemşehrilerimizin kazanmasını sağlayacağız.

Hebermanşet gazetesi olarak bizlere bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyor, Başarılarınızın devamını diliyorum. Selam ve Muhabbetle....

--- Bizler de Haber Manşet Gazetesi olarak sizlere teşekkür ediyor , iyi çalışmalar diliyoruz.

Haber - Röportaj : Orhan Keleş 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2020, 16:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Orhan Keleş
Orhan Keleş - 4 yıl Önce

Başkanım harika bir insan kendisiyle tanışmak çok güzeldi. Azim ve gayreti takdire şayan olan başkanım için başarı kaçınılmaz olacaktır. Bizlere göztermiş olduğu ilgi ve alaka için kendisine teşekkür ediyorum... Habermanset.com.tr

Erdal özcan
Erdal özcan - 4 yıl Önce

Başkanımız çok doğru konuşmuş sincana gelem başkanlar sincan için hiç birşey yapmadılar oysa büyük bir O.S.B sahibiz O.S.B daha büyütülerek yatırım yapacak firmaları O.S.B mizin daha cazip bir yatırım yapılacak hale getirilip işsize iş sincanda ikamet eden nice ailere aş sağlanabilir belediye ile ortak çalışma yaparak

Sebahattin Altunkaynak
Sebahattin Altunkaynak - 4 yıl Önce

Sincan İYİ PARTİ SİNCAN GENÇLİK OLARAK Başkanın Yanındayız. Her daim Kişilik olarak Karakter olarak İdolüm Ve Örnek aldığım şahsiyetlerden kendisi. Buradan belirttiği Şeylere Katıldığımızı söylemek isterim. SİNCAN İYİ PARTİ SİNCAN İYİ GENÇLİK SİNCANA İYİ GELECEK ????????????????????????????????????????????????

Seçkin köklü
Seçkin köklü - 4 yıl Önce

Yazıma başlamadan önce tarafsız gazeteciliğinizinden dolayı tebrik eder, iyi parti ilçe başkanımızın düşüncelerine tamamen %100 katılarak bende birkaç konuya değinmek isterim.
Yazımız , sözümüz meclisten dışarı sürçü lisan ettikse affola..!
1991 den itibaren Sincan’da ikamet etmekteyim, postmodern darbeyi de gördük, farklı kesimlerin siyasi yönetim şekillerinide, Sincan kozmopolitlik bir yapıya sahip bir ilçe olmakla beraber 16 senelik iktidar partisi tarafımdan çantada keklik gibi görülen ilçemiz, iktidar tarafından kale diye tabir edilmekte ve gerekli Ahde vefa verilmemiş Sincan horlanmış, adete üvey evlat muamelesi görmüş yılarca hizmet ve kaliteden yoksun bırakılmıştır.. bölgede üç organize sanayi olmasına rağmen (Sincan 1.organize, başkent organize, Anadolu organize ) hatta organize olmayan ayakkabıcılar sanayi ve Sincan sanayi katarsak 5 sanayi bölgesi olmasına rağmen, genç işsizlik hat safhadadır, gençlerin sosyalleşeceği ortamlar sağlanmamış ve gençlerin kişisel eğitimine önem verilmeyip Suç ve güvensizlik yükselmiştir. Alt yapı olarak ise Sincan’ımız yağmur yağdığında ise ekstrem sporlardan rafting ve amatör balıkçılık için çok uygun bir kenttir. çarşı içi esnafımız önlem olarak mutlaka çizme bulundurur..
Ayrıca kültürel ve görsel olarak Sincan merkezimize yapılan camii mimarisi mutlaka görülmeye değerdir modern mimari abartan arkadaşlar sanırım kilise çanı takmayı unutmuşlar. Ayrıca gazeteniz vesilesiyle rahatsız olduğum bir konuyu belirtmek isterim Gökçek mahalle isminin değiştirilmesini istiyorum afrinin ilk şehidi 500 m ilerimde oturuyor şehit Musa Özalkan’ın ismini mahallemizde yaşatmak istiyorum. Yazacak çok şey var.. En sevmediğim konu ise duygu sömürüsüdür...! Sincan ise herhalde duyguların cazibe merkezi..
Zaman daralıyor haklısınız her insan için zaman daralıyor, birazda daralan bu zamanda yerinde yatırımlar yapıp halkın, milletin parasını ,vergilerini
zayi etmeyerek,kul hakkına girmeden,
daralan zamanı verimli kullanmış oluruz..
Son olarak bu Sinkent kimdir, nedir yahu..
ABB gibi ihaleleri açık mı, değil mi..?
şeffaf mı ..! Millete hesap veriyor mu..?
Yoksa milletten üstünümü..?

SIRADAKİ HABER