Haber Manşet Gazetesi
2020-06-20 14:56:43

Babalar Gününün Altıında Yatan Acı Gerçekler

Hüsran İlhan

20 Haziran 2020, 14:56

(BEN ŞANSLI BİR İNSANIM)

Herkesin babası kendisi için değerlidir. Babalar Günü anmaya değer kılan ilk ortaya çıkışıdır aslında nedeni mi? Babalar Günü'nün arka planında korkunç bir iş kazası vardır. West Virginia eyaletinde bulunan bir kömür madeninde, Aralık 1907'de bir patlama meydana geliyor ve 362 işçi yaşamını yitiriyor.

1908 yılının 5 Temmuz'unda, West Virginia'da yaşayan Grace Golden Clayton isimli bir kadın, devamlı gittiği kilisenin papazına, söz konusu maden patlamasında yaşamını yitiren babaları anmak için özel bir ayin yapılmasını teklif ediyor. Bu da tarihteki ilk babalar günü anması oluyor.

Bizim ülkemizin tarihinde de her zaman maden kazaları ve iş kazaları olmuştur. Geçmiş dönemlerde ülkemizde yaşadığımız iş kazasında veya maden kazalarında ölen babaların çocukları bu Babalar Gününü buruk geçirecektir. Sevgiyle andıkları

babaları hiç bir zaman yanlarında olamayacak hayat devam edecek diğer insanlar onları unutacak ama aileleri için bu hiç bir zaman unutamayacağı derin bir acı olarak kalacaktır. O çocuklarda bir gün yetişkin olduklarında içlerinde o alev daha da büyümüş olacak, çocuklarına her baktıkların da içlerindeki derin acıyı unutan diğer insanlara sitem edecekler. Haklılar mı haklılar ölüm bir yok oluş değil, ölümün nedeni doğal ölüm değil de bir iş kazasıysa eğer asla unutulmaması gerekmektedir.

Ben kendimi şanslı hissediyorum. Bir çocuk için babası her zaman yanında olmalıdır. Diğer çocuklar gibi buruk büyümedim, her zaman iyiyi doğruyu babam bizlere göstermiştir. Bu yüzdendir ki; Benim babamda benim için bir günden ibaret değildir. Her zaman sevgi ve şefkatle yanaşmıştır çocuklarına, her konuda mutlaka bir fikri vardır ve kesinlikle bütün fikirlerinde de hep haklı çıkmıştır.Çünkü baba olmak yön vermektir. Hayat yolunda bizden fazla birikimleriyle hep doğruyu gösteren pusula gibidir. Karşılık beklemeden sevgi gösterir. Ben bize böyle bir baba verdiği için Allah'a şükrediyorum.

Bu babalar gününde acıyla anmamız gerek maden kazasında ve iş kazasında ölen diğer babalarında babalar gününü acıyla anarak kutluyorum. Tüm okurlarımızın babalarının ve kendilerinin Babalar Günü kutlu olsun...

Yorumlar (1)

Kübra Düvenci 4 Yıl Önce

İş kazaları ve maden kazalarının engellenmesine yönelik gerekli adımların atılmasına işaret yazınızı bu anlamlı günde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.