Haber Manşet Gazetesi
2020-06-29 12:13:27

Zaman Kimseye Zaman Tanımıyor

Hüsran İlhan

29 Haziran 2020, 12:13

Zaman konusunda insanoğlunun en geç farkettiği şey şimdiki zamandır. İnsan yaşadığı anı derinlere inerek düşündükçe, yani zamanı azalmaya başladıkça, zamanın ne kadar hızlı geçtiğini öğrenir. Geriye dönüp bakdığında ise “ben dünyaya neler kazandırdım” veya “dünya benden neler aldı”. Hayatla hep bir savaş halinde olduğunu gördün, ama artık herşey için çok geç kalınmıştı. Zaman kimseye acımıyordu. Zaman; “bu çok çalıştı buna ek süre tanıyalım” kimseye demiyordu. Keşke dememek için düşünmeden şimdiki zamana bakmalıyız. Neden düşünmeden diyorum. Çünkü düşünürsek yapmak istediklerimizi erteleriz. Hayata hem genç hemde yaşlı gözüyle bakmalıyızki şimdiki zamanı yaşamakta geç kalmayalım.

Bir genç yaşam için dünya yaşa yaşa bitmez çünkü önünde bir sürü yılları vardır. Hayata dair umutları yapacağı hayalleri vardır. Zaman geçtikçe yaşlanacağını unutmuştur. Yaşlandığı zaman anlayacaktır, yapamadıklarını kendine zaman ayırmadığını, peki ya kendini mutlu etmek elindeyken hayatın stresine kendini neden bu kadar kaptırdığını anlaya bilecek mi? Pek sanmıyorum. Çünkü erteleme sebebimiz hep hayat gayesiydi.

Peki ya hayat gayesi uğruna yaşamadıklarımızı feda etmedik mi. Halen geç kalmış değiliz. Şimdiki zamanı yaşamaya, yaşamayı ertelediğimiz her dakika aslında bizden bir ömür gidiyor. Er yada geç nefes almayı bırakacağız. Keşkelerle dolu yaşamımıza bir keşke daha eklemeden önce bizi mutlu eden şeyler nedir? Diye düşünmeliyiz. Hayat mücadelesine öyle bir dalmışız ki bizi mutlu eden şeyleride unuttuk. Şu sözü çok duymuzsunuzdur; “Hep biraz zamanı öldürmekten” söz ederiz. Aslına bakarsanız olay hiç öyle değil, biz

zamanı değil, zaman bizi öldürüyor. Üstelik hiç farkettirmeden daha sonralarımızla, bizim kendimizi unutmamızı sağlıyor.

Hayatınızı seviyorsanız, zamanınızı boşa geçirmeyiniz; Çünkü zaman hayatın ta kendisidir. Şimdiki zamanı doğru şekilde kullanmalısınız. Aksi taktirde yaşadığınız bu ömürü boşa harcamış olacaksınız. Diyelim ki; zaman çok az ve kusurlu, zaman açısından baksaydık, gerçekten kusurlu az diye düşünmezmiydik, çünkü zamanı doğru kullanmıyoruz. Şimdiki zamanı erteliyoruz buda bizden bir ömürü sinsice çalıyor. Dikkat etmemiz gerek aslında kendimizi tanımıyor oluşumuz, çevremizdekileri tanıdığımız kadar, ilk önceliğimiz kendimiz olmalıyız. Bunu da kendimizi tanımaya çalışarak başarabiliriz. Kendini tanıma ve şimdiki zamanı yaşamanız dileğiyle iyi günler..

Yorumlar (1)

Uzay ilhan 4 Yıl Önce

Çok doğru, boşa giden zaman ömrümüzden gidiyor. Her şeyi satın alınabiliyor, geçen zaman geri gelmiyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.