Haber Manşet Gazetesi
2020-09-28 16:33:51

Sessizliğimi Bozuyorum

Hüsran İlhan

28 Eylül 2020, 16:33

DÜNYA LİDERLERİNİN YENİ SENERYOSU: DÜŞÜNMEYİ ENGELLEMEK

Sessizliğimi bozuyorum, nefes aldığım sürece sorgulayacağım. Herkese neden sessiz kaldığını soracağım. Düşüncelerini paylaşmaktan neden korktuğunu, açıklamasını isteyeceğim belki oda bilmiyordur. Neden sustuğunu, aslında sorgulamaya dünya liderlerinden başlamak isterim.

Dünyayı bir ağ gibi saran hastalıkla mücadele edilirken bir anda kafamda karışık düşünceler oluştu ve sorgulamaya başladım. Bu kaos ortamında ölen bir dünya lideri yok. Neden? Üstelik daha yaşlı ve daha güçsüz oldukları halde, Tabiî ki ölmesin kimse. Ama yinede sorgulamak gerektiğine inanırım neden ölen sadece masum insanlar, çaresizliklerini bile dile getiremeyen her şeye tamam diyen sessiz insanlar. Sesli düşünerek sorguladım. Siz nereye kadar susacaksınız. Çocuklarınızın, geleceğinizin düşünceleri ölürken, bu yeni düzene neden hayır diyemiyorsunuz. Sorgulamayı elinizden kim aldı. Bence kendi elinizle kendiniz teslim ettiniz. Düşüncelerinizi paylaşmayarak sessiz kalarak, geleceğinizde teslim edeceksiniz. Ben susmayacağım; Benimde geride

bırakacağım benden sonra gelenlere her zaman hatırlatacağım tek şey düşünün ve sorgulayın kabul etmeyin, sizden alacakları size ve sizden sonra gelenlere ağır gelebilir.

Hastalık değil bizi korkutan aslında, hastalığın var olması, hastalığın korkusu da diyebiliriz, bizi korkutan şey hakkında. Şey diyorum çünkü ne olduğunu bile bilemiyoruz. İnsanlar hiçbir şey paylaşmazsa, sessizlik çoğalacak tabiî ki de düşünce alış verişi bitecek. Bu şekilde devam edersek eğer düşünen değil yönlendirilen bir toplum olacağız.

Avrupa da eğitime geçilmişken biz neden geriden geliyoruz. Korkularımız yüzünden mi? Hastalık hangi çocuğa zarar vermiş yada öldürmüş de biz çocukları okuldan uzak tutuyoruz. Onların öğrenmelerini engelliyor, düşünmelerine izin vermiyoruz. Okul virüsün başlama noktası mı ki! Engellerimiz sadece çocukların üzerinde, düşünüyorum sorguluyorum, her yer açık ve düşünce kaynaklarımız açık değil. Neden? Hiçbir şeyi sorgulamadığımız gibi bunu da sorgulamıyoruz. Dünya liderleri bir oyun oynuyor. Bizde en korktuklarımızı korumaya çalışıyoruz neyden? işte bu yüzden; Dünya liderlerinin

hazırlamış senaryoyu oynamak istemiyorum. Onların bana biçtiği rolü düşünen ve düşündüğünü söyleyen biri olarak ret ediyorum.

Bizi 100 yıl geriye götürecek olan hastalık değil hastalığın korkusudur. Bunu bilen dünya liderleri sizlere bir senaryo hazırladı ve sizde çok güzel oynadınız. Düşünmeyi bırakmayın düşünen insan sorgulayan insandır. Bir birey olarak sorgulamaya araştırmaya ve ret etmeye devam edeceğim. Bana biçtiğiniz bu rolü tabiî ki oynamayacağım. Düşünmeye ve düşündüğümü söylemeye devam edeceğim sizde susmayın belki de bir küçük tebessüm paylaşmak istersiniz, altından binlerce ışık saçan, güneşi kıskandıran siz düşüncelerinizi paylaştıkça düşünceler varlığını devam ettirecektir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.