Haber Manşet Gazetesi
2019-11-15 15:38:25

Boşanma ve Toplumdaki Aile

Hüsran İlhan

15 Kasım 2019, 15:38

Boşanmaların artmasının sebeplerini düşündüğümüzde en büyük sorunlardan birinin ekonomik kriz olduğunu ve bireylerin birbirlerine tahammülsüz olduğunu görmekteyiz. Şöyle açıklamak isterim ortaya attığım düşüncemi; Çalışmak zorunda olan bireylerin elinden çalışmayı aldığınız taktirde, çalışamayan kadın veya erkek evine ekmek getiremeyecektir. Evine ekmek getiremeyen birey biriken bütün öfkesini ailesinden çıkarmak isteyecektir. İsteyerek ya da istemeyerek şiddeti beraberinde getiren bu davranış devamında ise boşanmayla karşımıza çıkacaktır. Boşanmanın da kurtuluş olduğunu düşünen bireyler aslında farkında olmadan toplumdaki aile kavramını öldürmektedir. Toplumuzdaki aile yapısı ekonomik sorunlarla yıkılamaz / yıkılmamalıdır çünkü aile demek korkmadan bir arada kalabilmektir. Sanmayın ki boşanmalar sadece iki birey arasında gerçekleşir.

Boşanma her ne kadar resmi olarak erkek / kadın arasında gerçekleşse de aslında en büyük yıkımı çocuklar yasar. Boşanan ailelerde çocuklar yalnızlaşır, yalnızlaşan çocuklar her sıkıntılarını kendisi çözmek ister buda beraberinde kendini koruma isteğiyle beraber suçu getirir, aile kavramı ise o çocuk için ölmüş demektir.

Aile olmak her koşulda sırtını korkmadan yaslıya bilmek, olumsuz, zor, kötü, güç durumlara dayanabilme gücü verir. Aile sadece sevgi verir, Aslında başarının kaynağı da ailedir. Her zaman karşımıza sorunlar çıkar ama boşanma konusunda bu kadar hızlı davranılmamalıdır. Bir yapıyı yok etmek o kadar kolaydır ki bir balyoz darbesine bakar. İlk halini kurmaya çalışmak ne kadar emek oysa sarf etmiştik. Savaşlar kazanan kralların bile giremeyeceği tek kaledir aile.

Anne ve baba olmak o kadarda zor değildir aslında ben nasıl bir babayım/anneyim diyebilmek inanın daha zordur. Ben çocuğuma neler verdim benim çocuğum nasıl ne koşulda yetişti. Nasıl bir birey olacak, elimden geleni yapabildim mi? Sorularını yanıtlayabildiğinizde aslında anne ve baba olursunuz. Biz ki toplum olarak her savaşla mücadele edebilir, çünkü milletimiz olarak büyük bir aileyiz.

Her aile bir tarihtir. Hatta okumasını bilene göre bir destandır. Benim ailem benim için destandır, diyebiliyorum. Çünkü şartları ne olursa olsun, hiçbir zaman nasihat ve sevgilerini esirgemediler kendilerinden taviz verdiler çocuklarını mutlu görebilmek ve geleceğe hazırlayabilmek için bende bu toplumun bir bireyiyim. Peki böyle büyük ve sağlam topluluğu neden yıkmak için çabalıyorsunuz. Biz toplum olarak boşanmaların sebeplerini ortadan kaldıra bildiğimiz takdirde aile yapımızın da bozulmasına izin vermemiş oluruz.

Bu dünyadaki tek servet ailedir. Paradan ve dünya malından daha önemlidir. Devletimizin ve vatandaşlarımızın üzerine düşen görev boşanmanın sebeplerini ortadan kaldırmaktır.

Unutmamamız gereken tek şey, bu dünyada sırtınızı her zaman dayayabileceğiniz tek şey ailenizdir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.