Haber Manşet Gazetesi
2020-05-30 09:27:29

İnsanımızın Zorlukla Savaşı Corona -covid - 19

Hüsran İlhan

30 Mayıs 2020, 09:27

İnsanın yasamla mücadelesi hiç bir zaman bitmez, son zamanlarda ortaya çıkan korana virüs nedeniyle ekmek kavgasına bir zorluk daha eklendi. İssizlik, güzel ülkemi sarmışken zaten zor is bulmaya çalışan insanımızın üstüne Corona virüs bir yük daha bindirdi. insanımız bu zor durumdan nasıl kurtulacak? Sorusunun yanıtını hepimiz merak ediyoruz. dünya kendini kendi içine kapatarak çözüm bulmaya çalışken, biz ise çalışan kesimin isini kaybetmemesi için elimizden geleni yapamıyoruz. Güzel ülkemin güzel insanlarına sorsalar hastalık mı? yasam mücadelesi mi? daha zor diye tabi ki yasam mücadelesini seçerlerdi. çünkü evinde çocuğu açken hastalığı çok fazla düşünemez. hastalığı tabiki düşünen bir kesim vardır. kenarda parası olanlar, bunlar asgari ücretle geçinmek zorunda kalmayan kesimdir.

Kaç kişinin kenarda zor günler için bir miktar parası var ki? Peki çalışan olması gerekirken, çalışamayan nüfusa ne demeli, garson, şoför , işçi, kasiyer vs. sayamadığım bir sürü iş kolu Corona virüs nedeniyle çalışan ama çalışamayan nüfusa dönüştüler, bu dönüşüm nasıl etkiledi. Peki ya bu soruları onlara sorabilseydik nasıl bir cevap alırdık, aslında hepimiz bu soruların cevabını biliyoruz. Hatta sorunun cevabını almaktan korkuyoruz. bu sadece vicdanı olan insan için geçerlidir. Çünkü vicdanı olan bir insan komşusu açken sessiz kalamaz.

Corana virüs ortaya çıkalı ne kadar süre geçti. Her gün evde kalmak zorunda olan biri olarak cevaplamak isterim. Çok uzun bir zaman dilimiydi. Çalışan bir kesim olarak cevaplıyorum. Benim gibi bir sürü insan bu bayramda evdeydi. bayramı peki bayram tadında mı? yaşadık tabi ki de hayır sizler için olumlu cümleler kurmak isterdim. Maalesef mümkün değil. Bu bayramda çalışan çalışamayan insanımız içinde olumsuzdu. çünkü evine net maaş götürürken bile zorlukla geçinirken, evine azaltılmış maaş götürmek zorunda kaldı. Peki o anne ve babanın gözünden bayram nasıldı. Bu sorunun yanıtını cevaplaya bilecek vicdanı olan bir insan var mı?

Bu gün ve geçmiş günlerle ilgili belki sorularımızın cevabını bulamadık. belki başımızın çaresine sessizce baktık. Gelecekle ilgili sorularımıza cevap bulmak için sesli düşünme zamanımızın geldiğini düşünüyorum. Gelecekte mutlu bayramlar geçirmemizi diliyorum....

Yorumlar (1)

Kübra Düvenci 4 Yıl Önce

Umarım bu savaşı insanlık kazanır

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.