Haber Manşet Gazetesi
2020-09-01 08:36:24

SAĞLIK MI? VERİMLİ EĞİTİM Mİ?

Hüsran İlhan

01 Eylül 2020, 08:36

Yeni eğitim yılına başladığımız şu günlerde kafamız biraz karışık gibi eğitim mi? sağlık mı? Düşüncelerden kendimizi alamıyoruz. Sağlık tabi ki her şeyden önemli gelmeli, gerçek anlamda sağlığımızı düşünüyorsak eğer. Acabalarla geçirdiğimiz şu günlerimizde karışık düşüncelerimizin oluşmasının asıl sebebi; Bir yerde kalabalık açılışlar yapılıyor ve sağlık düşünülmüyorken, demek ki sağlık o kadarda önemli değil diye farklı bir bakış açım oluşuyor, daha sonra konu çocuklarımız olunca bir anda sağlık ön planda oluyor. Bu seferde sağlıklı bir ortam için ne yapılmalı diye düşünmeye başlıyoruz. Belki de bu yüzden kafamız bu kadar karışık. Asıl düşünmemiz gereken konunun ne olduğunu unutmamıza yol açıyor bu karmaşa bence asıl düşünmemiz gereken konu “Bu çocuklar nasıl bir eğitim alacak” olmalıdır. Kalabalık bir ortamda mı? Yoksa temiz bir ortamda verimli bir eğitim mi?

Çocuklar evde eğitim alamıyorlar çoğu çocuk nasılsa geçeceğim düşüncesiyle dersleri bile dinlemiyor. Veliler çocuklara doğru şekilde ders eğitimi verememekte. Peki bu şekilde eğitim alan bir çocuk doğru şekilde eğitim alamayan bir çocuk anlamına gelmez mi? çocuklardan nasıl bir verim almayı bekleyebiliriz ki? Böyle bir ortamda eğitim aldıkları taktirde, bence bu durum mümkün değil doğru eğitim verilmezse başarısız bireyler yetiştirmiş olacağız. Aşağıdaki atasözünün de bize anlatmaya çalıştığı aslında apaçık ortada“Ne ekersen onu biçersin”

Bir çocuğun nasıl büyümesini istiyorsanız eğitimini de o şekilde vermelisiniz. Düzgün bir eğitimle doğru bir gelecek yetiştirilir. Yanlış bir eğitimle o çocuklardan doğru şeyler bekleyemezsiniz. Sitemde bulunduğum noktaya değinmek istedim. Çünkü;Ben geleceğimize umutla bakmak isteyenlerdenim daha hiçbir şey kaybetmedik. Asıl kayıp çocuklarımızı unuttuğuz gün başlar.

İleriyi gören lider, Mustafa Kemal Atatürk‘e göre, “bir milletin hayat mücadelesinde, maddi ve manevi bütün güçlerin artırabilmesi, milli eğitimde yüksek bir düzeye erişmesi ile mümkündür. Ancak, milli eğitim ile geliştirilecek ve yükseltilecek olan genç dimağların, paslandırıcı, uyuşturucu ve hayali fazlalıklar ile doldurulmasından kaçınılmalıdır.” demiştir. Böyle bir sözü dile getiren liderin izinden gitmek ve geleceğe daha kuvvetli sarılmak için çocuklarımıza doğru eğitim vermeli ve çocuklarımızı sadece çocuk olarak değil geleceğimizin ışıkları olarak görmeliyiz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.